Met Belgerinkel naar de Winkel

Dit jaar gooit Met Belgerinkel naar de Winkel de spaarkaarten, spaardozen en stempels overboord. Wie van 26 april tot 31 mei met de fiets of te voet gaat winkelen bij een deelnemende handelaar, krijgt telkens een Belgerinkel-lot met een uniek nummer. U kunt dit nummer registreren op www.belgerinkel.be. Zo maakt u elke dag opnieuw kans op een retrofiets van Achielle of een van de andere prijzen. Inwoners van Herentals die thuis geen internetverbinding hebben, kunnen terecht in de bibliotheek (Gildelaan 13) of ’t Peeseeke (Lierseweg 132/A). Met Belgerinkel naar de Winkel is een initiatief van de Bond Beter Leefmilieu, Unizo en de Christelijke Mutualiteit.

Shop in Thals

Op zaterdag 5 en zondag 6 april trappen de handelaars van het stadscentrum het zomerseizoen op gang met een nieuwe editie van Shop in Thals. Vanaf 14 uur kunt u de nieuwste modetrends ontdekken tijdens de modeshows op de overdekte catwalk op de Grote Markt. Zondagnamiddag zijn alle winkels open van 13 uur tot 17.30 uur. Ook het historische Spel van de Roetaert vindt dit jaar plaats op zondag 6 april. Vanaf 14 uur is er een kinderdisco en om 14.30 uur start het konijnenvangen.
De Zandstraat en de zuidkant van de Grote Markt (tussen de Bovenrij en de Lakenhal) zijn op zaterdag en zondag autovrij van 12 tot 18 uur. De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft open. De Noordkant van de Grote Markt is autovrij op zondag van 12 tot 18 uur.

Zandstraat winkelwandelstraat

Van 11 april tot 27 september kunt u elke vrijdag van 8.30 uur tot 14 uur en elke zaterdag van 11 tot 18 uur verkeersvrij wandelen en winkelen in de Zandstraat. Er is geen autoverkeer toegestaan op het stuk tussen de Grote Markt en de Sint-Magdalenastraat. De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft behouden. Ook op zaterdag 5 en zondag 6 april kunt u tijdens Shop in Thals al rustig door Zandstraat struinen.

Paaskermis

Van 19 tot 23 april is het weer Paaskermis op de Grote Markt. Om alles vlot te laten verlopen, is er van woensdag 16 april om 8 uur tot donderdag 24 april om 17 uur geen verkeer mogelijk op de Grote Markt. Het Hofkwartier, de Zandstraat (tussen de Grote Markt en de Collegestraat), de Koppelandstraat (tussen de Grote Markt en de Nonnenstraat) en de Kloosterstraat zijn enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.
Op het parkeerterrein van zaal ’t Hof geldt een parkeerverbod van maandag 14 april om 8 uur tot donderdag 24 april om 17 uur. Ook in de Oud-Strijderslaan (tussen de Sint-Jobsstraat en de ovonde) en op de ring (langs de zijde van de Sint-Jobsstraat) is het verboden te parkeren van maandag 14 april om 8 uur tot woensdag 16 april om 16 uur. Van maandag 7 april om 8 uur tot vrijdag 25 april om 17 uur is het multifunctioneel terrein op de Herenthoutseweg voorbehouden voor de foorkramers.

Morkhoven kermis

Van 11 tot 13 mei viert Morkhoven kermis. Om dit veilig en vlot te laten verlopen, is Dorp afgesloten voor doorgaand verkeer van 7 tot en met 14 mei.

Jumelagefietstochten

De sportclub Lierse BCR organiseert dit jaar drie jumelagefietstochten naar de zustersteden: op zaterdag 5 april maken de deelnemers een rit van 300 kilometer naar IJsselstein, van woensdag 2 tot zaterdag 5 juli staat een rit van 1.200 km naar Cosne-sur-Loire op het programma en op zaterdag 16 augustus vertrekt de groep voor een rit van 400 kilometer naar Alpen. De sporthal in Morkhoven doet telkens dienst als vertrek- en aankomstplaats. Het stadsbestuur stelt de inkomhal, kleedkamers en douches van de sporthal ter beschikking van de renners.

Veeprijskamp

Op pinkstermaandag 9 juni organiseert de stad Herentals samen met de Landelijke Raad de zesenvijftigste veeprijskamp op het multifunctionele terrein aan de Herenthoutseweg. Op het programma staan wedstrijden met pony’s, paarden, schapen, geiten, ezels en rundvee. Naar goede gewoonte is er ook veel randanimatie. Er is een markt met hoeveproducten, er zijn demonstraties en ook de Kleindiervereniging Midden-Nederland is weer van de partij.

Tekenwedstrijd ‘Pasen in mijn woonwagen’

Het stadsbestuur organiseert voor de tweede keer een tekenwedstrijd voor de kinderen en jongeren die op de Herentalse woonwagenterreinen wonen. Het thema is ‘Pasen in mijn woonwagen’. Alle deelnemers krijgen een lekkere prijs. De winnaar krijgt een grote prijs en een vermelding met foto in De Trekhaak, het tweemaandelijks tijdschrift voor woonwagenbewoners.

Infoavond over de pensioenhervorming

De seniorenraad nodigt de toekomstige gepensioneerden van Herentals uit op een infoavond over de pensioenhervorming. De infosessie vindt plaats op donderdag 24 april om 19 uur in zaal ’t Hof. Het stadsbestuur stuurt een uitnodiging naar alle Herentalsenaren die geboren zijn tussen 1953 en 1962. Wie de infosessie wil bijwonen, kan zich vooraf inschrijven bij de dienst welzijn in het administratief centrum (Augustijnenlaan 30, tel. 014-28 50 50) of bij dienstencentrum ’t Convent (Begijnhof 17, tel. 014-28 20 00). Ook de verschillende seniorenbonden en verenigingen zijn die avond aanwezig om hun werking te promoten.

Grabbelpas zonder grenzen

Tijdens de paasvakantie, van maandag 7 tot en met vrijdag 18 april, doet de Grabbelpas mee aan Wereldtals. Alle activiteiten staan in het teken van andere landen en vreemde culturen. Het volledige programma vindt u terug op www.jeugddienstherentals.be. De inschrijvingen starten op maandag 24 maart om 17 uur, zowel online als aan de balie van de jeugddienst. Vanaf dinsdag 25 maart kunt u ook telefonisch inschrijven. Vergeet niet dat u voor de paasvakantie een Grabbelpas voor 2014 nodig hebt. Hij kost 5 euro en u kunt hem bestellen via de website van de jeugddienst of aan de balie van de jeugddienst.